Vivax

Hrvatski M SAN predstavio prve VIVAX android telefone

M SAN Grupa predstavila je danas svoj pametni telefon pod brendom VIVAX koji su u prve dve medelje prodaje u Hrvatskoj plasirani ublizu četiri hiljade primeraka. M SAN očekuje dobre poslovne i prodajne rezultate ovog uređajaja a već u 2014. planira da zauzme 15 postotni udeo na hrvatskom tržištu pametnih telefona.

Predstavljajući taj novi pametni telefon, koji dolazi u dva modela, voditelj VIVAX sektora M SAN Grupe Vladimir Brkljača naznačio je i da se po procenama u 2014. u Hrvatskoj očekuje da će tržište pametnih telefona dostići 50 hiljada komada i to bez ponude telekom operatora.

Sa telekom operatorima u Hrvatskoj, Srbiji i regionu, gde posluje M SAN grupa, za sada još nisu dogovorili neku važniju saradnju odnosno prodaju, ali Brkljača veruje da će i bez toga njihovi pametni telefoni imati dobar odaziv i individualnih i poslovnih korisnika.

VIVAX_SMART_Point_X45

Takvo uverenje u M SAN Grupi zasnivanju na dobrom odnosu cene i kvaliteta koji su, kako je rekao Brkljača, konkurentni i u Hrvatskoj i susednoj regiji te na istočnim tržištima Evrope.

Istakao je da se ovaj pametni telefon proizvodi u njihovoj fabrici u Kini, gde imaju od 2007. i laboratoriju za testiranje kvaliteta u kojej radi 15 ljudi te testiraju pametne telefone u skladu sa EU regulativama i normama.

Brkljača je najavio i da će u idućoj godini razvijati još tri kategorije pametnih telefona, te ih verovatno i predstaviti tržištu.

Kazao je i da M SAN Grupa u 10 godina postojanja VIVAX brenda sa 230 različitih proizvoda pod tim brendom beleži dobre rezultate i prihode te očekuje da će se najprodavanijim kategorijama proizvoda, klima uređajima i televizorima, pridružiti i VIVAX pametni telefoni.

crni x45

VIVAX SMART Point X45

VIVAX-ov prvi Smartphone pravo je iznenađenje što se tiče specifikacija ali i izuzetno povoljne cene. Iz komšiluka (Hrvatska) stiže nam telefon sa 4.5″ ekranom koji poseduje IPS panel i rezoluciju od 854×480 piksela, zatim dvojezgreni procesor kojeg potpisuje Broadcom i koji radi na ravno 1GHz i sa 512MB radne memorije. Tu je i podrška za rad dve SIM kartice istovremeno. Instaliran je Android JellyBean u verziji 4.2.2 pa je brzina u radu i multitaskingu veoma dobra bez obzira na manju količinu radne memorije.

Telefon poseduje i dve kamere. Prednja sa VGA rezolucijom dovoljna je za video chat dok će pozadinska sa senzorom od 5MP i auto fokusiranjem biti odličan izbor za fotografisanje. JellyBean koji je instaliran nije doživeo nikakve izmene interfejsa pa možete biti sigurni da će raditi odlično i bez lag-a.

Ugrađena memorija telefona iznosi 4GB a proširiti je možete lako dodavanjem microSD memorijskih kartica do kapaciteta od max. 32GB. Ugrađena baterija neće imati puno problema da pruži dobru autonomiju. Njen kapacitet iznosi 1650mAh i omogućava 8 sati razgovora i oko 270 sati u stand by režimu.

Cena modela SMART Point X45 je oko 13.000 dinara.

Karakteristike

Model VIVAX SMART Point X45
Operativni sistem Android 4.2.2
Oblik Touch-bar
Procesor Dual core 1GHz BCM 21663(Broadcom)
Ekran (tip, boje, rezolucija) 4.5 inčni FWVGA IPS, 854×480
NFC Ne
GPS Podržava A-GPS
Tastatura Touchscreen
Memorija 4GB interne mem +512MB RAM-a
Memorijska kartica T-Flash Card up to 32G
Kamera 5MP Auto fokus/ VGA prednja kamera
Mreža GSM 900/1800Mhz
Povezivanje WIFI: 802.11 b/g/n Bluetooth:4 USB jack: Micro 5 pin Slušalice: 3.5mm
Baterija 1650 mAh Standby vreme: 270 sati Vreme razgovora:8 sati
Prenos podataka GSM 900/1800Mhz GPS: podržava A-GPS
Karakteristike Senzori: P-senzor G-senzor svetlosni senzor Baterijska lampa Zvučnik: 1511 3 Funkcijske tipke
Dual SIM Da
Boja Bela
Garancija 24 meseci

Preporučeni članci

One thought on “Hrvatski M SAN predstavio prve VIVAX android telefone

  1. Svetlana

    Htela bih da postavim sliku osobe koja zove, ali ne vidim tu opciju ni u kontaktima ni u galeriji. Znaci, da podesim da kontakti imaju svako svoju sliku. pomoc?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *